HaniffTJ

HaniffTJ

PeRjaLaNan MeNuJU PunCaK

 5 SEBAB ANDA KENA BANGUN AWAL PAGI:

5 SEBAB ANDA KENA BANGUN AWAL PAGI:

1. MIND OVER MATTERS: Orang yang bangun awal, mereka berjaya mengawal minda mereka melawan segala alasan dan pengaruh luar. Minda kita seperti otot, lebih banyak kita latih, lebih kuat dia jadi. Jadi, orang yang setiap hari bangun awal, dia sedang melatih untuk take charge dan mempunyai sepenuhnya kawalan terhadap minda mereka. You start to control your mind, you start to control your life.

2. MORE PRODUCTIVITY: Bila kita dah bangun 2, 3 jam awal dari orang lain, kita ada banyak masa untuk buat planning, buat Mental rehearsal, persiapkan mind, body and soul kita untuk hadapi hari yang penuh productivity nanti. Orang-orang Spartan ada satu pepatah “ He who sweats more in Training, bleeds less in War.” Meaning if you go out in battle well prepared, you will achieve more.

3. STRENGTHEN WILL POWER: Antara kunci Kejayaan dalam hidup ialah keazaman atau will power. Orang yang mampu bangun awal pagi, mereka melatih diri mereka untuk mempunyai keazaman yang sangat tinggi. Bukan senang tau nak tolak selimut waktu pagi ni. Sebab tu orang yang kuat ialah orang yang mampu bangun Subuh berjamaah! Sebab tu Nabi kata 2 rakaat sebelum Subuh lebih bernilai dari dunia dan seisi nya. The fact that kita mampu bangun sebelum subuh setiap hari menandakan kita mempunyai very high will power.

4. START WITH VICTORY: Bila kita bangun sebelum Subuh sebenarnya kita sedang mulakan hari dengan kejayaan Besar! Sepanjang hari kita mengalami internal battle dengan diri kita sendiri. Menang di waktu awal pagi akan bawa kita pada kemenangan demi kemenangan sepanjang hari.

5. PEACEFUL: Waktu sebelum subuh adalah waktu yang paling tenang, paling tidak ada distractions. So, waktu tu lah kita nak practice untuk jadi orang yang sentiasa bertenang. Robin Sharma kata, “Achieve more while the world is still sleeping.” Orang lain tengah tidur, kita dah capai macam-macam. So, kalau anda nak hidup anda improves, nak jadi Top Performers, nak jadi Over Achievers, nak jadi Best of the Best. Start bangun awal mulai harini! Trust me, cuma ubah waktu anda bangun pagi, cara anda bangun pagi, anda akan jadi orang yang sangat powerful dan berpengaruh. Percaya tak? Kena percaya! “The body Achieves what the mind believes.” Selamat memulakan pagi anda dengan KEKUATAN!

#walaupunpagiahad   Credit Dr Mahadi

Mengapa ejen kita tido padahal satu ketika sale mereka meletup letup

1 – Mereka hanya jual pada circle yang terhad. Contoh; ahli keluarga, kawan opis. Kekawan yang beli pun support skali ja sebab segan malu alah dengan ejen kita memjual. Tolong member la katakan.
2 – Sale funnel pemasaran tidak diperbesarkan.
3 – Lifespan produk panjang sangat melembabkan repeat sale.
4 – Sikap ejen yang tidak proaktif. Tiada followup. Cepat berputus asa.
5 – Tertarik dengan produk lain pula. Menjual produk trending. Produk *** kluar, Satu Malaya jual. Pastu kaput.
6 – Do it Part time. Tak jual pun takper. Gaji ada bulan bulan masuk.
7 – Produk itu pun dia tak pakai. Camne nak promote kat kawan. User experience pucit.

Allahuallam.

Dari Tuan Mohd Hellas Sharir

6 NERAKA DI DALAM SYARIKAT JIKA TIADA ILMU

1.ADMIN

Secara ringkas aktiviti admin lebih tertumpu di pejebat dan segala urusan berkaitan kemakini,rekod bagi kelancaran syarikat tanpa terjejas.

2.HUMAN RESOURCE

Mencari perkerja baru yang berbakat untuk dimasukan didalam syarikat untuk membantu syarikat menjayakan sebarang urusan. Kerja Human Resource tidak hanya tertumpu kepada kebajikan perkerja malah membuang perkerja yang tidak membantu syarikat untuk berkembang.

3.FINANCE

Memastikan perbelanjaan syarikat teratur dan terancang supaya kewangan syarikat berada dalam keadaan sihat. Cash is King dalam perniagaan tanpa wang amat sukar menjalan aktiviti.

4.OPERATION

Melakukan aktiviti bagi syarikat selepas berjaya mendapat jualan untuk diberikan kepada pengguna.

5.MARKETING

Pemasaran kepada pengguna atau pelanggan berkaitan produk syarikat. Membuat strategi pemasaran kepada Syarikat supaya mudah mendapat hasil.

6.SALES

Semakin banyak pemasaran dibuat semakin mudah jualan terhasil kerana aktiviti pemasaran adalah memaklumkan kepada pengguna manfaat daripada produk dan servis yang diberikan. Jualan adalah aktiviti close sale supaya penguna membeli dengan produk atau services yang di tawarkan syarikat.

HUTANG DALAM KEHIDUPAN

Antara hutang-hutang yang dibuat

1.Rumah

Hutang rumah

2.Pendidikan

education loan

3.Perkahwinan

Hutang-kawin

4.ASB

5.Insurance

6.Personal Loan

7. kereta

8.Kad Kredit

 

HaniffTJ February 26, 2015 Leave A Comment Permalink

HaniffTJ December 21, 2014 Leave A Comment Permalink

HaniffTJ September 21, 2014 Leave A Comment Permalink